onsdag 11 augusti 2010

Harry Potter 30 Years!

Att Harry Potter fyller 30 år är inte något som händer varje dag, och absolut något som måste firas. Så Alice och Lyra bestämde sig för ett något försenat Harry’s Födelsedag och Juliafton-firande.
Ett utbyte av Juliklappar, böcker, fick fungera som offergåva till Harry. Alice gav Lyra (eller Harry om man så vill) den SF-bokhandeln i Stockholm inskaffade boken Träsvärdet och Diamantsvärdet av Nick Perumov. Och Lyra gav Alice (eller Harry) Alice’s Adventures in Wonderland and Through The Lookig Glass av Lewis Carroll.

Sedan bar det ut på sjön, och när Harry Potter-nördarna, något blöta, stigit iland på holmen, komponerades en fin sång till Harry’s ära.

Under a rock, lives Harry Potter
Sometimes he’s out, waving his wand
And sometimes he’s out, playing some quidditch
All by himself, nobody’s there 

Inspirerade av den steniga holmen och Alice’s nya båt som hon, utan medgivande från de resterande i familjen, har döpt till Voldemort, eller The-One-Who-Must-Not-Be-Named.

Senare på kvällen hyrdes det filmer, och faktiskt inte Harry Potter, eftersom vi båda redan hade sett dem ett antal gånger.
Istället sågs Skin, en verklighetsbaserad film om Sydafrika under apartheiden. Ett vitt par, ovetande om att de har svarta gener bakåt i tiden, föder en svart flicka. Flickan, Sandra, får under hela sitt liv kämpa för sina rättigheter, under mottot “Never Give Up” Verkligen sevärd!

Nu återstår bara att vänta tills i höst, och Deathly Hallows, är ni lika spända som vi?!

HP-nördarna Alice och Lyra

5 kommentarer:

  1. Jag längtar också massor till Deahtly Hallows! Och kul grej detdär med Harry Potters trettioårsdag.. hade jag inte ens tänk på :P
    Ska ni se Deathly Hallows på 3D förresten? :)

    SvaraRadera
  2. Grattis på HP-dagen!:) att Harry Potter-böckerna var så gamla trodde jag inte...jag är inte direkt något fan av Harry Potter, men böckerna är ju riktigt bra;)

    SvaraRadera
  3. Amelie: Vet inte riktigt, vi får se vad bion i stan erbjuder, eller om vi åker någon annan stans och ser den.

    Addikoko: Det är inte 30 år sen böckerna skrevs, utan 30 år sen karaktären Harry Potter föddes, 31 Juli 1980. Böckerna utspelar sig under 90-talet, tror också att de första böckerna skrevs då.

    //A

    SvaraRadera
  4. En liten notis:
    Barnens Bokklubb har STOR rea! Kanske inte jättestor då, men till otroliga priser! Harry Potter and the Deathly Hallows för 60 spänn! Gaah!

    http://barnensbokklubb.se/vart-sortiment/webbfynd?limit=30&p=1
    /L

    SvaraRadera
  5. Ett mycket ståndsmässigt firande, låter det som! Finns det månne ackord till den där sången? :-D

    SvaraRadera