måndag 25 oktober 2010

Bokbyte, Pocket & Påhitt

Här kommer en liten "biografi" om oss till En Bok Om Dagens Bokbyte. Den vi ska byta med, som "biografin" är riktad till, är Moa på Textappeal 

Så, till att börja med kan vi säga att de genrer vi läser mest inom är Fantasy, Urban Fantasy och Sci-Fi, en stor del på Engelska. Vi läser också mycket historiskt och Fiction över huvudtaget. Vi har väl inga speciella författare som vi måste läsa av, utan vi är öppna för alla nya böcker, så länge de har kvalitet och kvantitet. Det enda vi egentligen inte läser, eller rent utsagt avskyr, är de där "Svenska Ungdomsböckerna", för närmare förklaring, se tidigare inlägg. Vi uppskattar heller inte chich-lit eller dussinböcker eller Svenska Deckare, unikt ska det vara!
Några författare vi gärna skulle vilja läsa mer av är bla Agatha Christies Miss Marple (vi har redan läst The Body In The Library och A Pocketful of Rye. 4:50 From Paddington är också på väg hem till Alice), och Joyce Carol Oates (Vi har läst Dödgrävarens Dotter). Edgar Allan Poe och H.P. Lovecraft lockar också mer och mer, hehe.
Någorlunda kompletterade lista med vad vi har läst under 2010 kommer förhoppningsvis publiceras inom kort.
Som sagt innan läser vi en stor del av alla böcker på Engelska, så vi tar gärna emot böcker på Engelska som originalspråk.
För mer detaljer kan man ta ett span på inlägget från vårt förra bokbyte.

Saker som vi tycker om, först kanske det ska nämnas att både Alice och Lyra är oerhörda te-drickare. Båda är däremot inte speciellt förtjusta i Lipton-te. Vi älskar också Engelsk kultur genom alla tider och Shadowhunters!
Här följer en lista på mer saker vi gillar, kopierad från tidigare bokbyte.


Storbritannien...
...och engelsk kultur genom alla tider
Annorlunda, okänd musik
Te! Åh, te...
Träd! (trädmönster, trädtyger, trädtavlor, trädprydnader, trädfoton, you name it)
Hav
Ponton
J.R.R. Tolkien
Fina vykort
Katter 
Grafiskt
Agatha Christie
"Alice In Wonerland"-konceptet
Studio Ghibli
Ordet "Forest
Fåglar
New York & London
Nerd Merchandise! 
Mysiga bokhandlar
Art Deco Art Nouveau
Zombier!    



När det gäller godis och annat liknande äter vi mest choklad, kakor och honung.

Hobbyer... Läsning, läsning och mer läsning, såklart! Båda är också musikintresserade och spelar flöjt/piccolaflöjt och altsax/sopransax. Alice rider även och Lyra är en scout. 
Några filmer värda att nämna är Spirited Away och de andra underbara filmerna av japanen Hayao Miyazaki , Alice In Wonderland, Fried Green Tomatoes, Skin, Amelie från Montmartre, The Secret of Kells, Breakfast at Tiffanys' och Pride And Prejudice (ingen tandkräm, tack!)
Vi älskar annorlunda, okänd musik. Bla Vampire Weekend, Bon Iver, Patrick Wolf och The Dubliners!
Vi är JungfruFiskar (detta är dock inget vi vill uppmuntra) våran favoritfärg är utan tvekan Blå och bara Grön!
Vi samlar på tekoppar, fina vykort med katter på och fina stenar.

(Om vi har tagit med mer information än nödvändigt, eller information om saker som är otänkbara att få i ett Bokbyte får du ursäkta oss, Moa. Är det något övrigt du undrar över är det bara att slänga iväg en uggla till aliceandlyra@gmail.com!)



1 kommentar:

  1. Så, nu har jag också knåpat ihop ett inlägg med en massa info om mig själv! :)
    Tekoppar och träd blir svårt att få ner i kuvertet till er men jag ska göra mitt bästa... Nej, men faktiskt tror jag att jag kan få ihop ett bra paket till er. Känns som om vi har lite lika smak...

    SvaraRadera