torsdag 7 januari 2010

Chain Mail


Chain Mail Skicka Vidare av Hiroshi Ishizaki
Originaltitel: Chen Meru

Sawako-san, ska vi skapa en fiktiv värld?
Sawako, Mayumi och Mai, tre högstadie tjejer från Tokyo får ett mail från nån som kallar sig Yukari.
Hon frågar om dom vill vara med och skriva en berättelse på nätet, skapa en "fiktiv värld"
Alla tre är trötta på sina verkliga liv och går med på Yukari's förslag.
Berättelsen utvecklas i rasande tempo och är snart en riktigt rysare, en sån som får en att vilja bläddra till sista sidan bara för att försäkra sig om att det går bra. Men det kan man inte. Slutet är inte skrivet än.
Allt går bra, men sen börjar fiktionen och verkligheten flyta samman. Tjejerna tycker sig se personer från berättelsen och när en av dom försvinner blir det riktigt läskigt.
Vem är egentligen Yukari, går hon verkligen på högstadiet? Vilka är dom andra, kan man lita på dom? Ingen av dom har ju träffats på riktigt... eller?

Jag tyckte Chain Mail var jättebra. När man väl har börjat läsa är man fast och kan inte släppa den förren man är klar. Den var jättespännande och det är inte en sån bok som man räkna ut slutet på. Karaktärerna känns väldigt trovärdiga och man kan verkligen sätta sig in i deras liv. Sawako med en pappa so bara vill att hon ska plugga, bli bäst. Mayumi som ängnar all sin tid åt badminton, trots att hon inte är så bra, allt för att finnas vid bästisen Sayuri's sida. Mai med sina jobbiga föräldrar. Man får en väldigt bra bild av Japan och man lär sig en del genom alla Japanska uttryck som förklars.
Jag rekomenderar verkligen Chain Mail. Även för dom som inte är intresserade av Japan.
Skrivet av Alice

2 kommentarer:

  1. Har länge funderat på att läsa den där, verkar som ett bra val då :)
    //Hanna på Bokmalar

    SvaraRadera
  2. Ni borde läsa och recensera en bok som heter "A great and terrible beauty" (Ögat över månskäran på svenska). Boarding school på 1800-talet med en parallell värld, mystiska förföljare och oroväckande framtidssyner. Själv ska jag läsa fortsättningarna "Rebel Angels" och "The Sweet Far Thing" så fort jag får chansen...

    SvaraRadera